Skip to main content
VVH Congres Blik openen: de toekomst in

CONGRES VVH
Vrijdag 29 september, Prodentfabriek Amersfoort

Het is tijd om onze blik te openen en om ons verhaal naar buiten te brengen.

Als haptotherapeuten zijn we van onschatbare waarde in de maatschappij van nu. Hiervoor is het nodig dat we ons verhaal stevig de wereld in zetten. Minder bescheiden, meer lef. Laten we ons, met respect en dankbaarheid voor de grondleggers, losmaken van knellend gedoe.

Wat gaan we doen?

Dit congres wordt een onvergetelijke ervaring en jij kunt erbij zijn. We willen ruimte maken in onszelf en als beroepsgroep om vrijer te worden over wie we zijn en wat we doen. Aan het einde van de dag hebben we kreten, zinnen en quotes verzameld voor het nieuwe verhaal en hebben daarvoor het startschot gegeven.

Johan Goossens, cabaretier, zal de dag opluisteren en op drie momenten in de dag de gebeurtenissen met elkaar op ludieke wijze verbinden. Prof dr Rogier Hoenders, psychiater en leidinggevende CIP Lentis en Bijzonder Hoogleraar Leefstijl, Zingeving en GGZ, RuG, zal toelichten hoe integrale geneeskunde en integrale psychiatrie wordt toegepast in de dagelijkse praktijk van het Centrum Integrale Psychiatrie van Lentis.

Ook zal Rogier het panel leiden waarin drie haptotherapeuten in discussie gaan met een huisarts, psychotherapeut en POH-GGZ. Siebke Kaat (systemisch adviseur, opleider en schrijfster) neemt ons mee in het systeem van de haptotherapie. Hierin doen we allemaal mee en zal nog helderder worden wat ons bindt.

In de ochtend is het programma gezamenlijk. In de middag kun je (ter plekke) kiezen uit een aanbod van vernieuwende workshops die in het teken staan van taal en expressie. Aan het einde van de dag halen we de opbrengst van de ervaringen en inzichten op en trekken we conclusies die we meenemen voor het vervolg. Jouw bijdrage is van belang om het verhaal naar buiten compleet te maken!

Programma

09.30    Inloop en ontvangst

10.00    Welkomstwoord Laurens de Kleine, voorzitter VVH

10.10   Lezing Integrale psychiatrie: het beste van twee werelden door Prof dr Rogier Hoenders, psychiater en leidinggevende CIP Lentis en Bijzonder Hoogleraar Leefstijl, Zingeving en GGZ, RuG

10.30    Intermezzo Johan Goossens, cabaretier

10.40   Interactief Inzicht in het systemische veld van haptotherapie o.l.v. Siebke Kaat, systemisch adviseur, opleider en schrijfster

KOFFIE

12.00    Panelgesprek o.l.v. Prof dr Rogier Hoenders

LUNCH   (tijdens de lunch kun je je keuze maken voor je workshop)

13.30    Intermezzo door Johan Goossens

14.15    Workshops

  • Pitchen door Sandra Dierx, van de Pitch Academy
  • Schrijfgroep door Roos Post, van Tekstwerf
  • LinkedIn en Marketing door Lieke Dortmans en Jessica van Leeuwen, van Find Factory
  • Schrijfgroep door Jules Warnies, van Tekstwerf
  • Het verbeeldende lichaam, door Sanne van der Kolm
  • CHatGPT met behulp van AI door Joost de Leijer en Frank Wijvekate
  • Voice dialogue, door Yinske Silva
  • Haptotherapie in woord en beeld, door Theo Danes van Bord & Stift en Bob Boot

Bekijk hier een uitgebreide beschrijving van de workshops

THEE

16.00    Finale o.l.v. Johan Goossens

16.45    Slotwoord door Laurens de Kleine

17.00    Borrel voor en door allen

Praktisch

Plaats en tijd
29 september van 10:00 tot 17:00 (inloop vanaf 09:30, vanaf 17:00 borrelen)
De Prodentfabriek, Oude Fabriekstraat 20, 3812 NR Amersfoort

De Prodentfabriek is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer en ligt op 12 minuten lopen van station Amersfoort Centraal.

Tijdens evenementen kun je de hele dag parkeren voor € 9,50 bij parkeergarage Eemplein met een uitrijkaart van De Prodentfabriek. De parkeergarage bevindt zich op 2 minuten lopen vanaf de locatie.

Toegangsprijs
149,00 (99,00 voor studenten)

Accreditatie
8 punten