Skip to main content
VVH Congres Blik openen: de toekomst in

CONGRES VVH – terugblik en vooruitblik
Vrijdag 29 september, Prodentfabriek Amersfoort

En dan is het tijd voor nagenieten.
Wat een prachtige dag hadden we met elkaar.

Een dag waarop we met elkaar hebben doorleefd waar we nu voor staan en waar onze kansen liggen. Deze terugblik is voor iedereen die er was maar ook voor degenen die er niet bij konden zijn. Een impressie…

collage van foto’s van het congres: een groep van ca. 100 mensen in een zaal, workshops, discussiëren aan een tafel en op het podium

Presentaties en workshops

NB De presentaties zijn voor persoonlijk gebruik

Johan Goossens nam ons op ludieke wijze mee in de gekkigheden van ons haptotherapeuten. Met een lied, presentatie en met zijn scherpte bracht hij lucht en humor. De uitkomsten van de mentimeter, waarin we met elkaar hebben uitgewisseld wat we moeilijk vinden, maar ook welke woorden we passend of juist slecht vinden, kun je hier terugvinden.

Prof dr Rogier Hoenders vertelde ons in zijn lezing over de situatie in de GGZ en binnen Lentis, waarin regulier en complementair samenwerken. Hij gaf ons inzicht in de kansen die er liggen in ‘Het beste van 2 werelden’. Zijn presentatie en een aantal artikelen die hij ons heeft gestuurd ter naslagwerk, kun je hier terugvinden.

Siebke Kaat nam ons mee in het systemische veld van de Haptotherapie. Een onderdeel hiervan was de tijdlijn die was opgehangen en waar velen van jullie gedurende de dag hun markeringen hebben gemaakt. Waarvoor dank! Deze tijdlijn is goud waard en we zullen deze binnenkort inscannen en beschikbaar stellen.

Het panel van 3 GZ Haptotherapeuten met 3 professionals uit de reguliere zorg heeft ons meegenomen in waar we nog wel tegenaan lopen in de samenwerking, maar ook waar kansen liggen.

collage van foto’s van het congres: een groep van ca. 100 mensen in een zaal, workshops, discussiëren aan een tafel en op het podium

Workshops

Tijdens de workshops in de middag zijn we aan de slag gegaan met het verder ontwikkelen van beeld en taal voor ons vak.
Een aantal foto’s hiervan kun je terugvinden, evenals het treffende beeld dat Theo Danes voor ons heeft gemaakt. Het geheel laat zien wat een mooie, energieke en treffende uitkomsten er waren. Zoveel mensen die zich lieten zien en horen, geweldig.

Tekening met visueel verslag van het congres: wie zijn wij en wat doen wij?

Vervolg

En natuurlijk komt er nog verdere follow up. Dat doen we graag met elkaar, met jou. Om uniform en pluriform taal te ontwikkelen zodat we nog meer, eensgezind en onderscheidend, naar buiten kunnen treden.

Op de congresdag hebben we veel positieve geluiden gehoord maar ook gevoeld; er was betrokkenheid en saamhorigheid, met ieder zijn of haar eigen geluid. Hier willen we als bestuur graag op voort borduren. Initiatief hierover volgt, maar houd je vooral niet in als je suggesties hebt! We horen je graag.

Hartelijke groet,

Bestuur VVH
Marja, Laurens, Monica, Bert en Roos