Skip to main content

Na een sessie merk ik dat ik ontspannen ben en mijn lijf en gevoelens bewuster waarneem. Dan kan ik er beter naar luisteren.

Informatie voor
LEDEN

Waarom lid worden van de VVH?

  • Vergoeding uit aanvullende verzekering

  • Lobby politiek en zorgverzekeraars

  • Herkenbaarheid beeldmerk GZ-Haptotherapeut

  • Klacht- en tuchtregeling (Wkkgz)
  • Collectiviteitskorting op verzekeringen
  • Promotie

  • Ondersteuning bij praktijkvoering

  • Contact met collega’s in VVH Community

  • Op de hoogte van actuele ontwikkelingen

  • Informatie op Mijn VVH

Toegang tot Mijn VVH, VVH Community en vakinhoud

Als lid van de VVH heb je toegang tot Mijn VVH. In dit besloten gedeelte vind je informatie die niet openbaar is, zoals vergaderstukken van algemene ledenvergaderingen, voorbeelden van betalingsvoorwaarden en behandelovereenkomsten en andere documenten. 

Ook heb je toegang tot de VVH Community, waar je met collega's kennis en ervaringen kunt uitwisselen. Je kunt ook zelf een groep starten over een onderwerp waarover je met collega’s wilt discussiëren. 

In de webshop kun je folders, boeken over haptotherapeutische onderwerpen en andere producten van de VVH tegen kostprijs bestellen. De folders en brochures kun je bijvoorbeeld in je wachtkamer leggen of bij verwijzers bij jouw praktijk in de buurt.

VVH: kwaliteitskeurmerk

De VVH als landelijke beroepsvereniging van GZ-Haptotherapeuten streeft naar behoud en versterking van de positie van haptotherapie in de (eerstelijns) gezondheidszorg. Onze leden zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister van GZ-Haptotherapeuten.
Dat betekent dat we erop toezien dat onze leden voldoen aan alle hoge kwaliteitseisen op het gebied van kennis, kundigheid en professionaliteit.

Vereniging van Haptotherapeuten (VVH)

Stempel GZ geregistreerd Haptotherapeut

De VVH beheert het register van erkende GZ-Haptotherapeuten. Ze ziet toe op naleving van kwaliteitseisen, werkt aan verbeteringen en stimuleert wetenschappelijk onderzoek.

Meer over de VVH

Ondernemersvaardigheden

Haptotherapeut worden

De VVH staat garant voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening van de GZ-Haptotherapeut. Zo behouden we onze positie in de gezondheidszorg. Het wil zeggen dat, als je haptotherapeut wilt worden, je over relevante kennis moet beschikken en de juiste (voor)opleiding hebben gedaan.

Opleidingseisen

Starten van een eigen praktijk

Voordat je kunt beginnen met je eigen praktijk, valt er veel te regelen. Op het gebied van inrichting van je praktijkruimte, inschrijving Kamer van koophandel en andere zaken. Hier lees je meer over praktische zaken, administratieve en wettelijke verplichtingen

Jouw praktijk op orde

Ondernemersvaardigheden

Je bent als zorgaanbieder ook ondernemer. Dat houdt in dat je je administratie op orde hebt en je cliënten goed informeert. Maar ook dat je je netwerk opbouwt met huisarts(en) en POH-er(s) en dat je kijkt of er lokaal of regionaal activiteiten zijn waar je je kunt presenteren of bij kunt aansluiten.

Je eigen bedrijf runnen