De VVH staat garant voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening van de GZ-Haptotherapeut. Zo garanderen en verstevigen we de positie van ons vakgebied in de gezondheidszorg. Dat wil zeggen dat, als je haptotherapeut wilt worden, je over relevante kennis moet beschikken en de juiste (voor)opleiding hebben gedaan. Hierna kun je je eigen praktijk beginnen.
*Is je diploma ouder dan een jaar, dan moet je 20 nascholingspunten hebben behaald in het jaar voorafgaand aan je aanmelding.
*In de volgende gevallen ben je vrijgesteld:
*Met de volgende vooropleidingen ben je hiervan vrijgesteld: Verpleegkunde, Operatieassistent, Verloskunde, Geneeskunde, Psychologie (HBO en WO).
Is het diploma van je vooropleiding van voor 1989, dan moet je een certificaat medische- (MBK) of psychosociale basiskennis (PsBK) hebben om voor vergoeding in aanmerking te komen. Dit hoeft NIET als je een actuele BIG-registratie hebt of op dit moment, naast je werk als haptotherapeut, ook werkzaam bent in een artikel 34-beroep volgens de Wet BIG.
Heb je een psychosociale vooropleiding (zie de lijst hiernaast), dan moet je een cursus medische basiskennis (MBK) hebben gevolgd in aanvulling op je vooropleiding.
Heb je een andere vooropleiding dan hiernaast aangegeven, dan moet je een cursus medische basiskennis (MBK) en een cursus psychosociale basiskennis (PsBK) hebben gevolgd in aanvulling op je vooropleiding. Er worden cursussen aangeboden waarbij deze worden gecombineerd.
Kijk op CPION en / of SNRO voor de cursussen die in aanmerking komen.
Niet de juiste vooropleiding?
Een EVC-traject biedt wellicht uitkomst. Het geeft je de mogelijkheid om langs de geëigende weg alsnog het juiste diploma te behalen. Op de website van het EVC Centrum Nederland vind je informatie over het EVC-traject en een lijst met erkende EVC-instituten.
Medische vooropleiding
Psychosociale vooropleiding
Er zijn wettelijke regels waar je als zorgaanbieder aan bent gehouden, zoals de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en met ingang van 28 mei 2018 ook de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), wetgeving rondom privacy. Daarnaast heeft de vereniging haar eigen Statuten en huishoudelijk reglement. In onze mediatheek vind je alle betreffende documenten.
Naast de (wettelijke) regels waaraan je moet voldoen als zorgaanbieder, zijn er ook allerlei praktische zaken die je moet regelen. Klik op onderstaande button voor meer informatie.
Eerste Keucheniusstraat 35 H
1051 HP Amsterdam
T +31 (20) 488 7116
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het bureau is telefonisch bereikbaar op maandag en woensdag van 10:00 - 12:00 uur.
©2022 VVH | Jouw privacy | Colofon