handen op elkaar

Aanvragen accreditatie

Let op: nieuwe werkwijze vanaf 1 september 2021

De VVH werkt vanaf 1 september 2021 met PE-Online.

Vanaf deze datum hoeven alléén haptotherapeutische opleiders accreditatie aan te vragen. Bent u gewend als niet-haptotherapeutische opleider bij ons accreditatie aan te vragen voor uw cursussen, dan is dat niet meer nodig voor cursussen die u plant vanaf 1 januari 2022. 

Voor medisch-psychosociale cursussen hanteert de VVH nu het criterium, dat de cursus op de CGO-website vermeld moet staan.
Voor overige cursussen geldt, dat deze geaccrediteerd moeten zijn door NVAO, SNRO, CPION, SKB of KTNO. Alle cursussen van RINO zijn geaccrediteerd.
Het deelnamebewijs of certificaat voor het VVH-lid is voor ons voldoende bewijs. 

Heeft u op 8 september 2021 de mail ontvangen over de nieuwe werkwijze? Dan geldt onderstaande werkwijze voor u. Via de button onderaan de tekst wordt u direct naar de VVH-omgeving in PE-online gestuurd. U kunt daar de accreditatie aanvragen.

Hoe werkt u in PE-online?

 1. U vraagt als aanbieder een (gratis) account aan op naam van uw organisatie en de naam van een contactpersoon. U wordt via een 'wizard’ door de accountaanvraag geleid. Zorg dat u ook toegang heeft tot uw mailbox om de accountaanvraag te bevestigen.
 2. Wij ontvangen uw accountaanvraag en verlenen autorisatie om uw accreditatieaanvragen in te voeren.
 3. Zodra u de autorisatie heeft ontvangen, kunt u aan de slag. Hiervoor kunt u de stappen in de 'wizard’ volgen.
 4. Zodra u een nascholing heeft ingevoerd en opgeslagen, verstuurt het systeem een e-mail naar het bureau van de VVH. De doorlooptijd voor beoordeling is maximaal 30 dagen (1 maand).*
 5. U krijgt in de wizard de vraag of u de accreditatie voor 1 jaar of voor 3 jaar (nieuw) wilt aanvragen. We rekenen een bedrag per aanvraag (nieuw) volgens onderstaande berekening:
  – Non-profit 1 jaar = € 50,00
  – Non-profit 3 jaar = € 100,00
  – Profit 1 jaar = € 100,00
  – Profit 3 jaar = € 200,00

*We vragen u reeds goedgekeurde aanvragen ook in te voeren, zodat deze in de agenda getoond worden. Hiervoor ontvangt u geen factuur.

Eerste Keucheniusstraat 35 H
1051 HP Amsterdam

T +31 (20) 488 7116
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het bureau is telefonisch bereikbaar op maandag en woensdag van 10:00 - 12:00 uur.

©2021 VVH | Jouw privacy | Colofon