Met praten kan ik mijn gevoelens opzij schuiven. Dat lukt niet bij haptotherapie. Mijn emoties komen naar boven en de spanning kan eruit.

Informatie voor
CLIËNTEN

Vind een haptotherapeut bij jou in de buurt

Ervaringen van cliënten

Wanneer haptotherapie?

Ontevreden met je leven

Zit je niet lekker in je vel? Voel je je niet op je plek of weet je niet wat je wilt? Heb je een gevoel dat je niet in balans bent? En heb je al een lange weg afgelegd langs huisarts en specialisten, zonder succes? Haptotherapie kan helpen bij het weer in balans brengen van denken en voelen.

kaft folder

Download de folder

We hebben alles voor je op een rijtje gezet in deze folder.

Download

Problemen met relaties

Een gezonde relatie is een plaats waar je je veilig voelt en tot ontwikkeling kunt komen. Door irritaties, ruzie, tegenslag of andere oorzaken kan dit onder druk komen te staan. Dit kan tot allerlei problemen leiden. Haptotherapie helpt bij het herstellen van het wederzijdse gevoel.

kaft folder

Download de folder

Meer informatie vind je in deze folder.

Download

(Onbegrepen) lichamelijke klachten

Mensen die langdurig onder druk staan, ontwikkelen vaak allerlei lichamelijke klachten. Spijsvertering, pijn in nek en rug, moeilijke ademhaling: vaak zonder duidelijke oorzaak. Meestal komt dit omdat je niet goed luistert naar de signalen van je lichaam. Haptotherapie helpt hierbij.

kaft folder

Download de folder

In deze folder vind je meer informatie.

Download

Stress, spanning en burn out

Velen van ons moeten op onze tenen lopen vanwege de hoge eisen die ons worden opgelegd door onze omgeving of onszelf. Dat kan leiden tot langdurige spanning, stress en uiteindelijk burn-out. Haptotherapie leert je kiezen voor jezelf en beter je grenzen aangeven.

kaft folder

Download de folder

In deze folder vind je meer informatie.

Download

Onveilig in relaties

Hoe makkelijk ga je nieuwe relaties aan? En durf je jezelf voldoende bloot te geven bij de mensen die je nu om je heen hebt? Jouw eerste ervaringen als kind zijn hierin erg belangrijk. Als zij verstoord zijn, kan haptotherapie helpen om deze onbewuste patronen zichtbaar te maken.

folder lichamelijke klachten

Download de folder

In deze folder vind je meer informatie.

Download

Trauma

We maken allemaal wel eens onplezierige dingen mee. Maar die kunnen we meestal snel achter ons laten. Soms is er iets gebeurd dat bij je blijft. Als er iets naars of pijnlijks is dat je maar van je af kunt zetten, kan haptotherapie helpen om dit beter het hoofd te bieden en los te laten.

kaft folder

Download de folder

In deze folder vind je meer informatie.

Download

Andere klachten?

Herken je je niet in een van deze klachten, maar vind je toch dat het niet goed met je gaat? Voel je je ‘niet op je plek’? Zit je niet lekker in je vel, zonder dat je er de vinger op kunt leggen? Ook dan kan haptotherapie helpen. Maak een afspraak en bespreek het met de therapeut. Samen kunnen jullie beslissen op haptotherapie iets voor jou is.

Haptotherapie in verschillende levensfasen

Roodharig meisje kijkt lusteloos met het hoofd op haar hand
Uitgebluste tieners

Jonge mensen hebben het tegenwoordig niet makkelijk. Social media, opleiding en hun omgeving maken ze onzeker. Ze voelen zich tekort schieten en hebben het gevoel dat ze niet voldoen. Veel van hen zijn erg kritisch op zichzelf.

Tieners en studenten moeten enorm op hun tenen lopen om hun imago van geluk en succes overeind te houden. Dat levert veel stress op. Angst om door de mand te vallen. De druk is groot. Uiteindelijk zorgt dat voor lusteloosheid, stress en depressieve gevoelens.

Twijfelende jongvolwassenen

Klaar met je studie en beginnen met het werkende leven heeft zijn eigen uitdagingen. Dit is een nieuwe fase waarin je definitief afscheid neemt van je jeugd. Er worden nu eisen aan je gesteld. Je krijgt verantwoordelijkheden.

Je moet presteren, een goede baan vinden, je eigen plek innemen in je nieuwe werk. Soms verhuis je naar een andere stad en kom je in een onbekende omgeving. Een hectisch leven. Dit kan tot lichamelijke en geestelijke klachten leiden.

Jonge man met hand tegen het hoofd
Vrouw van middelbare leeftijd
(Te) hardwerkende doorzetters

Je werkt hard en loopt jezelf voortdurend voorbij. Je voelt je verantwoordelijk, bent perfectionistisch, wilt pleasen en cijfert jezelf maar weer weg. In je werk, maar ook in je gezin en vriendenkring. Opgeven is geen optie, je bent een bikkel.

Je trekt werk naar je toe, zodat je steeds met overwerk zit. Er is altijd de avond om dat klusje nog even af te maken. Dat het thuis niet helemaal lekker gaat, is niet fijn maar hoort er blijkbaar bij. Ook dat rotgevoel dat je vaak overvalt. Maar daar zet je je gewoon overheen. Tot het je niet meer lukt.

Moegestreden ouders

De kinderen zijn eindelijk het huis uit. Na 20 of meer jaar jezelf te hebben weggecijferd, breekt eindelijk een nieuwe tijd aan. Al die tijd zijn andere mensen belangrijker geweest dan jij. Doordouwer als je bent, hebben je al die klachten afgedaan als smoesjes of gezeur. Gewoon doorgaan!

Toch lukt het maar niet om te genieten van de rust. Allerlei vage klachten en kwaaltjes steken de kop op. Je hebt ze zo lang mogelijk weggedrukt, maar je kunt er nu niet meer voor weglopen. Vroeg of laat zul je ze onder ogen moeten zien.

Twee jonge mannen in de keuken

Weer echt in contact met anderen

Om je lekker te voelen op je werk, thuis en bij anderen, is het belangrijk dat je omgeving je ziet staan. Genieten van het leven kan alleen als de mensen om je heen jou echt kennen en je accepteren zoals je bent. Daarvoor moet je je wel open stellen en hen binnenlaten in jouw  gevoelswereld.
Haptotherapie leert je weer te voelen en contact te maken met de mensen om je heen. Echt contact, waarin je durft te laten zien wie je van binnen bent. Door je aan te raken omzeilen we het logische nadenken en laten je lijf voor zich spreken. Je lichaam vertelt wat je voelt. Wat goed is voor je en wat niet. De taal van je lichaam geeft haptotherapeuten toegang tot wat er in je leeft.

Zo ziet een behandeling eruit

Praktische informatie

Verwijzing, kosten en duur

Je kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken.

De Vereniging van Haptotherapeuten VVH mag van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) geen adviestarief voorschrijven. Onze leden zijn dus vrij om hun eigen tarief te bepalen.

Hoeveel sessies er nodig zijn verschilt per persoon en hulpvraag. Als na een eerste evaluatie je samen besluit verder te gaan, zal de haptotherapeut een behandelplan opstellen en dat met je bespreken.

Vergoeding

Haptotherapie wordt gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering onder de noemer complementaire zorg / alternatieve behandelwijzen / psychosociale zorg of alternatieve beweegzorg. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de aanvullende polis die je kiest.

Voor collectief afgesloten pakketten kunnen andere voorwaarden gelden. Neem daarover contact op met je zorgverzekeraar.

Vergoeding per verzekeraar

Verzekering

Tot het eind van het jaar kun je je oude verzekering opzeggen. De nieuwe verzekering dien je vóór 1 februari af te sluiten. Je bent dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd. Sluit je de nieuwe verzekering vóór 1 januari af, dan regelt de nieuwe verzekeraar het opzeggen van de oude verzekering.

Het verplichte eigen risico en het vrijwillig eigen risico gelden niet voor zorg uit de aanvullende verzekering.

Volledig overzicht

De Vereniging van Haptotherapeuten VVH is niet aansprakelijk voor mogelijk onvolledig of foutief weergegeven informatie.

Heb je een vraag?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Vereniging van Haptotherapeuten
T +31 (20) 488 71 16
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het bureau is telefonisch bereikbaar op maandag en woensdag van 10:00 - 12:00 uur.

Heb je een klacht?

Ben je ontevreden of heb je vragen over de geboden zorg? Als een gesprek met je therapeut geen oplossing biedt, kun je contact opnemen met onze vertrouwenspersoon. Deze is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klachtenprocedure

Eerste Keucheniusstraat 35 H
1051 HP Amsterdam

T +31 (20) 488 7116
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het bureau is telefonisch bereikbaar op maandag en woensdag van 10:00 - 12:00 uur.

©2022 VVH | Jouw privacy | Colofon